Opći uvjeti korištenja i politika privatnosti 

Korištenjem ove web stranice u vlasništvu Darka Kontina i tvrtke Kruna d.o.o. stupate u zakoniti ugovor s tvrtkom Kruna d.o.o., po kojemu imate određena prava i obaveze.

Pristupom, upotrebom, pretragom, pregledom ili bilo kojim sličnim činom, vi nedvosmisleno potvrđujete da ste u potpunosti pročitali, razumjeli i složili se da će vas ova prava obvezivati, te da ćete postupati u skladu s odredbama ovog ugovora (dalje u tekstu: Ugovor) i ovih Uvjeta korištenja (dalje u tekstu “Uvjeti”), kao i svim zakonskim normativima i srodnim zakonskim i pravnim propisima koji proizlaze iz ovog Ugovora i ovih Uvjeta, po važećim zakonima Republike Hrvatske.

Ako se ne slažete sa bilo kojim dijelom ove stranice, ili bilo kojom odredbom ovog Ugovora i Uvjeta, molimo vas da ne koristite web stranicu www.webkuharica.com (dalje u tekstu: web stranica), te bilo koje druge materijale proizašle iz korištenja web stranice (vodiči, recepti, članci, tekstovi, i sl.). Darko Kontin i Kruna d.o.o. zadržavaju pravo promijeniti sadržaj ovih Uvjeta u bilo kojem trenutku, te ukinuti pristup ovoj web stranici bez prethodne obavijesti.

Na ovoj web stranici je također važno obratiti pažnju na napomene vezane uz pravo vlasništva i autorska prava regulirana Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07).

Svi materijali (tekstovi, fotografije, crteži, slike, video i audio materijali), zaštićeni žigovi i logotipovi, te svi drugi sadržaji na web stranici zaštićeni su autorskim pravima i srodnim pravima intelektualnog vlasništva, prema Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07).

Svi ti sadržaji su isključivo informativne prirode, a njihovo korištenje obuhvaća samo osobne nekomercijalne svrhe, ako nije drugačije naznačeno. Korisnicima ove web stranice nije dopušteno reproduciranje, kopiranje, distribuiranje, preinaka, prenošenje, objavljivanje ili revidiranje sadržaja ovih stranica bez pismenog dopuštenja tvrtke Kruna d.o.o.

Prava korištenja

Svaki tekst preuzet s web stranice smatra se zaštićenim autorskim djelom tvrtke Kruna d.o.o., te je kao takav zaštićen Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07).

Korištenje i ispisivanje tih sadržaja dopušteno je isključivo u svrhu informiranja i osobne, nekomercijalne svrhe korisnika. Korisnicima nije dopušteno reproduciranje, kopiranje, distribuiranje, preinaka, prenošenje, objavljivanje ili revidiranje sadržaja članaka bez pismenog dopuštenja tvrtke Kruna d.o.o.

Korisnicima nije dopušten bilo koji oblik javnog korištenja autorskih djela (javno korištenje autorskog djela je “svako korištenje autorskog djela koje je pristupačno javnosti ili korištenje u prostoru koji je pristupačan pripadnicima javnosti, kao i omogućavanje pripadnicima javnosti pristupa autorskom djelu u vrijeme i na mjestu koje sami odaberu (putem Interneta)” – Državni zavod za intelektualno vlasništvo, www.dziv.hr.

Ako želite koristiti vodiče i članke s web stranice u svrhe koje nisu obuhvaćene Zakonom o autorskim pravima i srodnim pravima, kontaktirajte tvrtku Kruna d.o.o. na darko@kontin.info te objasnite u detalje potrebu za ovakvom vrstom upotrebe.

Pravila privatnosti

Na web stranici www.webkuharica.com osobnu privatnost shvaćamo vrlo ozbiljno.

Općenito pravilo je da web stranica ne prikuplja vaše osobne podatke osim ako nam niste odlučili dati te podatke. Kada odlučite da nam date svoje osobne podatke, dajete web stranici vaše dopuštenje za korištenje tih podataka u navedene svrhe navedene u ovim pravilima o privatnosti. Ako odlučite da nam ne date te podatke, to može ograničiti značajke i usluge koje možete koristiti na ovoj web stranici.

Podaci koje traži web stranica općenito će se koristiti za pružanje značajki ili usluge web mjesta vama, poput komentiranja, podrške ili pružanja budućeg sadržaja koji je prilagođen vašim interesima.

Opis namjenske upotrebe tih podataka, način na koji se te informacije prikupljaju, mjere zaštite web stranica poduzima radi zaštite tih podataka, te kako dati ili opozvati suglasnost za prikupljanje i upotrebu tih podataka u potpunosti će se opisati Odjeljak “Obavijest o privatnosti” ove politike o privatnosti.

Neke usluge na ovoj web stranici omogućuju nam da nam pošaljete e-poštu. Podatke koje nam date, kao što su e-adresa ili telefonski broj, koristit ćemo samo za odgovor na vaš upit. Imajte na umu da prijenosi e-pošte nisu šifrirani prema zadanim postavkama, pa predlažemo da ne šaljete osjetljive podatke putem takvih obrazaca za kontakt.

Ako su takve informacije potrebne, to će biti putem web stranice koja jasno navodi stranicu, a njezin prijenos informacija je siguran i šifriran. Sve elektroničke poruke primljene od posjetitelja brišu se kada više nisu potrebne.

Web stranica koristi dodatke za komentare i društvene mreže i web stranice trećih strana. Te treće strane koristimo za interakciju s posjetiteljima i za izgradnju naše zajednice na društvenim medijima. Također koristimo ove usluge trećih strana za mjerenje broja posjetitelja naše web stranice, za interakciju s posjetiteljima na web mjestu i kako bi naša web stranica bila korisnija za posjetitelje.

U takvim slučajevima aplikacija treće strane može zatražiti adresu e-pošte, korisničko ime, lozinku, adresu internetskog protokola (IP) i zemljopisni položaj za potrebe registracije računa ili prijave. Web stranica ne koristi te web stranice ili usluge trećih strana za prikupljanje osobnih podataka od pojedinaca. Bilo koji osobni podatak prikupljen od strane treće strane neće se pohranjivati ili prenositi.

Web stranica nema kontrolu nad određenim podacima za prijavu ili bilo kojim drugim osjetljivim osobnim podacima koji se pružaju web stranicama treće strane.

Web stranica koristi kolačiće za pružanje prilagođenog korisničkog iskustva na web mjestu. Kolačić je mala datoteka koju web mjesto prenosi na vaše računalo kako bi vaš preglednik mogao upamtiti podatke o vašoj posljednjoj sesiji na toj web stranici. Vaše računalo dijeli podatke u kolačiću samo s određenom web stranicom koja ga je dostavila, a nijedno drugo web mjesto ne može zatražiti te podatke. Web stranica također koristi analitičke usluge trećih strana (poput Google Analytics) za prikupljanje ovih podataka za analizu.

Web stranica prikuplja i privremeno pohranjuje određene podatke o vašoj posjeti kako bi nam pomogli da bolje usklađujemo sadržaj i dizajn web stranice s vašim potrebama. Podaci koje ovi kolačići prikupljaju uključuju:

  1. Domena s koje pristupate našoj web stranici
  2. IP adresa vašeg računala
  3. Datum i vrijeme kad ste pristupili web mjestu
  4. Operativni sustav vašeg računala
  5. Preglednik koji koristite za pristup našoj web stranici
  6. Univerzalni lokatori resursa (URL-ovi) stranica koje posjećujete na našoj web stranici
  7. Vaše korisničko ime ako ste se prijavili na web mjesto
  8. URL web mjesta s kojeg ste došli ako ste tamo kliknuli na vezu koja vas je dovela do naše web stranice

Te podatke možemo po potrebi dijeliti s zaposlenicima web stranice ili vanjskim suradnicima. Te se informacije koriste samo za poboljšanje web stranice i poboljšanje iskustva naših posjetitelja. Sirovi zapisi podataka zadržavaju se samo privremeno u svrhu upravljanja web mjestima.

Vrlo ozbiljno shvaćamo sigurnost vaših osobnih podataka. Poduzimamo mnoge mjere predostrožnosti kako bismo osigurali da podaci koje prikupljamo budu sigurni i nedostupni svima izvan naše organizacije.

Te mjere opreza uključuju napredne kontrole pristupa kako bi se pristup tim informacijama ograničio samo na interno osoblje koje zahtijeva pristup tim informacijama. Također koristimo brojne sigurnosne tehnologije da zaštitimo sve podatke pohranjene na našim poslužiteljima i srodnim sustavima. Naše sigurnosne mjere redovito se nadograđuju i testiraju kako bismo osigurali njihovu učinkovitost.

Poduzimamo sljedeće posebne korake da zaštitimo vaše podatke:
(1) Koristite interne kontrole pristupa tako da samo ograničeno osoblje ima pristup vašim podacima.(2) Svatko tko ima pristup korisničkim informacijama osposobljen je za sve relevantne sigurnosne i usklađene politike.(3) Poslužitelji koji pohranjuju podatke o posjetiteljima redovito se sigurnosno kopiraju radi zaštite od gubitaka.(4) Sve su informacije zaštićene modernim sigurnosnim tehnologijama poput sigurnog sloja utičnice (SSL), enkripcije, vatrozida i sigurne lozinke.

Sve gore opisane zaštitne mjere postoje za sprečavanje neovlaštenog pristupa stranim informacijama koje pohranjuju ili prenose naši sustavi.

To možete učiniti u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate putem adrese e-pošte ili telefonskog broja navedenog na našoj web stranici:
(1) Zatražite popis osobnih podataka koje imamo o vama, ako ih ima. (2) Zatražite promjenu, ispravku ili brisanje vaših osobnih podataka. (3) Zahtjev da u budućnosti ne izbjegnemo ništa prikupiti (isključiti se).

Ako ne želite na vašem računalu spremiti kolačiće, imate mogućnost isključivanja kolačića u pregledniku. Međutim, imajte na umu da isključivanje kolačića može utjecati na funkcioniranje ove web stranice. Onemogućavanje kolačića preglednika također će utjecati na način na koji druge web stranice koje posjećujete spremaju kolačiće preglednika.

Kad god prikupimo bilo koje osjetljive podatke (poput brojeva socijalnog osiguranja ili podataka o kreditnim karticama), podaci se šifriraju i sigurno prenose. To možete potvrditi traženjem ikone ‘zaključavanje’ u adresnoj traci preglednika, a također potvrdite da URL veza počinje s ‘https’.

Ako u bilo kojem trenutku vjerujete da ne slijedimo ovu politiku privatnosti kako je navedeno, obratite nam se odmah putem e-pošte (darko@kontin.info) ili putem telefona (098 504 606).