Web Kuharica logo
Priče

Redizajn i nove funkcionalnosti web kuharice

S trećim redizajnom web kuharice po prvi puta uvodim i nove strukturalno funkcionalne promjene na blogu.

U ovih deset godina te raznovrsnih gastro tema kojih smo se dotakli, bilo je krajnje vrijeme da izgled web kuharice prilagodim njenom sadržaju.

Kako je zamišljen novi redizajn i kako je izgledala evolucija dizajna web kuharice kroz godine pogledajte u nastavku teksta.

Isti cilj, novi put

Ono što je ovim redizajnom ostalo nepromijenjeno jest cilj tj. glavna misija web kuharice.

I dalje mi je želja da kuhanjem i isprobavanjem novih recepata motiviram sve vas da se zaputite u kuhinju i skuhate nešto ukusno.

Svrha dijeljenja recepata je oduvijek bila pokazati kako kuhanje ne mora biti, a zapravo i nije, kompliciran pothvat.

To je ujedno i garancija web kuharice – ako ja uspijem skuhati neko jelo možete biti sigurni da ga možete skuhati i vi! 🙂


Što je novo?

Ovaj blog će i dalje najvećim dijelom ostati virtualna kuharica i moj osobni dnevnik isprobanih jela.

Novim dizajnom web kuharice želim u receptima vratiti fokus na korake pripreme i upute kako skuhati određeno jelo!

Priče i uvodi koji tematski nisu vezani za pripremu jela više neće biti dio recepta. Te priče će sada samostalno postojati na novom izdvojenom dijelu bloga.

Zbog ove i sličnih promjena web kuharica je redizajnom podijeljena na pet tematski različitih cjelina.


Recepti su prva i najvažnija kategorija web kuharice.

Ovdje na jednom mjestu možete pregledati recepte za sva isprobana jela i pića.

Svaki recept se i dalje standardno sastoji od fotografije jela, jasnih uputa za njegovu pripremu, primjera kako je jelo ispalo drugima i komentara drugih zaljubljenika u hranu ispod recepta.

Kartici s receptom dodana je nova funkcionalnost prilagođavanja količina namirnica željenom broju porcija ili osoba za one recepte gdje to ima smisla raditi, a dodane su i informativne kalorijske i nutritivne vrijednosti jela.


Hrana i grad je dio web kuharice koji planiram pokrenuti već duže vrijeme, ali znate kako to biva s planiranjem zadnjih par godina. 🙂

Ovdje možete pročitati recenzije zagrebačkih restorana kao i gastro putopise iz drugih gradova u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Jedan od prvih putopisa koji ću objaviti i kojem se neopisivo veselim, jest onaj s putovanja u New York. Posjetio sam preko 40 restorana i lokacija s hranom u potrazi za najukusnijim klasicima američke kuhinje. Jesam li u tome uspio ili samo uzalud potrošio svu ušteđevinu na hranu, saznat ćete uskoro.


Recenzije će objediniti sva moja iskustva, mišljenja, pohvale ali i kritike vezane uz proizvode i usluge za koje smatram da imam nešto zanimljivo ili konstruktivno reći.

Iako je fokus na recenzijama za one stvari koje će vam koristiti u svakodnevnom životu, vjerujem da će se naći i poneka recenzija za proizvod koji smatram da nije vrijedan vašeg vremena i novca.


Školica će biti još jedan edukativan dio bloga gdje ću kratkim tekstovima i foto uputama prezentirati određene kuharske tehnike, pokazati obradu specifičnih namirnica ili pokazati pripremu baze recepta koja se može kasnije koristiti u nekoliko različitih jela.

Umjesto da, kao do sad općim uputama zatrpavam svaki pojedini recept, one će sada biti jedan link i klik udaljene od recepta gdje će biti od veće koristi.


Priče je blogerski dio web kuharice.

Sve što imam za reći, da je vezano za kuhanje i hranu, ali nema veze s receptima, recenzijama, putopisima i nije dio školice, podijelit ću kroz osobne priče.

Bit će to prava svaštara razmišljanja bez dlake na jeziku koja će na trenutke savršeno pokazati moj tok misli o određenoj temi.

U izgradnji je i Buvljak (web shop), ali o njemu nešto više kada odradim sve potrebne pripremne radnje da zaživi i da može postati standardni dio web kuharice.


Povijest dizajna web kuharice

Prije nego krenete istraživati novi dizajn web kuharice želio bih s vama podijeliti izgled prve i druge verzije bloga.

Sretan sam kada vidim kako je svaki novi dizajn web kuharice bio popraćen i vidnim napretkom u prezentaciji jela i kvaliteti fotografija.

Ovo retrospektiva je kao svojevrsni vremeplov kroz razvoj mene kao food blogera. Nadam se da će se ovaj razvoj i napredak nastaviti novim redizajnom te da nikada neću prestati učiti kada je kuhanje i fotografiranje u pitanju.


Za kraj

Redizajn web kuharice nije još niti približno završen! Sve što trenutno vidite je beta verzija bloga na kojoj planiram nastaviti raditi narednih mjeseci, a možda čak i godina, dok ne prebacim sve do zadnjeg recepta sa starog bloga i domene.

Blog smatram živim bićem, mojom bebom i zbog toga sam ga odlučio nespremnog pustiti u svijet da ga zajedno kroz svakodnevno korištenje usmjerimo u onom smjeru u kojem želimo da se razvija.

Na tom putu će sigurno dobiti neke nove funkcionalnosti dok će neke druge s vremenom izgubiti i zaboraviti da ih je imao. 🙂

Bit će mi neopisivo drago ako mi se pridružite i pomognete mi s razvojem Darkove Web Kuharice, a još više će mi biti drago ako vas moje kulinarske avanture motiviraju i potaknu da skupa populariziramo kuhanje kod kuće!