new york city skyline blog post recenzija hrane
Hrana i grad

New York: Gastro avantura kroz najpopularnija fast-food jela u gradu koji nikada ne spava

Napokon je došao i taj dan! Dan kada se vraćam u New York!

Ali ne vraćam se u ulozi turista, već se vraćam kako bih doživio nešto o čemu maštam godinama, a to je kako zapravo izgleda život jednog Njujorčanina.


NYC mi je na bucket listi još od vremena kada nisam niti znao što je to bucket lista.

Teško mi je riječima opisati zašto toliko volim New York. Najbliže s čime bih mogao usporediti osjećaj hodanja u sjenama nebodera tog velegrada je s hodajućom meditacijom.

Možda sam pretjerao s ovom usporedbom, zapravo sigurno jesam, ali mene taj grad stvarno toliko očarava i puni nekim kreativnim nabojem. Kada si u New Yorku vjeruješ da je sve odjednom moguće!New York je grad-fuzija svjetskih kultura i njihovih gastronomija. To ga čini jedinstvenim odredištem za istraživanje i uživanje u nevjerojatnoj raznolikosti hrane!

Iako ne planiram turistički boraviti u NYu ne bih si nikada oprostio da gastro dio grada ne istražim baš poput klasičnog turista.

A kada ću već istraživati raznolikost okusa Velike Jabuke odlučio sam svoja opažanja zapisati i s vama podijeliti kroz jedan poseban gastro serijal. Prvi ovog tipa na Web Kuharici.Ideja za ovako opsežnu gastro recenziju cijelog grada (mislim da će ovo biti najveća i najsveobuhvatnija gastro recenziji New Yorka na našim prostorima) se kuhala u meni još od prvog posjeta NYCu prije 3 godine.

Iako nije isključeno da zalutam u neki fine dinning restoran, ovom gastro turom NYCa želim staviti fokus na klasike moderne američke i njujorške kuhinje po kojima je ovaj grad poznat, a to logično znači – fast food!

Očekujte recenzije najboljih mjesta za kušanje sljedećih popularnih fast food jela:

  • Bagela
  • Pizza
  • Hot Dogova
  • Burgera
  • Sendviča
  • BBQa
  • Krafni (donuts)

Odvojit ću vrijeme i za šetnju najpopularnijim food marketima u NYCu kako bih mogao usporediti njihovu street food ponudu s ponudom naše metropole zvane Zagreb.

A recenzija grada i stvaranje dojma o životu u New Yorku ne bi bila potpuna bez posjete mnogobrojnim cocktail i rooftop barovima. Istraživanje noćnog života grada je možda i najvažniji dio cijelog iskustva, zar ne?! 🙂Trenutno imam preko 80 POI (points of interest iliti točaka interesa) na  karti koje želim istražiti. Ako želite da s vama podijelim ovu  kartu slobodno mi se javite.


Nažalost, moram vam odmah reći da je New York za naše standarde skup grad. Zato ću cijene navoditi samo radi usporedbe jednog jela s drugim jelom i međusobne usporedbe različitih ponuda u gradu. Sve ostale zaključke oko isplativosti određenih jela i restorana slobodno donesite sami :).

Neopisivo sam uzbuđen što ću ovdje s vama podijeliti svoje NYC gastro pustolovine!

Ako vas zanimaju stvari koje nisu vezane uz hranu, već su vezane za život u New Yorku predlažem da me aktivno pratite na Instagramu gdje ću uz ono što kušam redovno objavljivati i sve druge zanimljivosti koje mi zapnu za oko.

Komentirajte, šaljite mi prijedloge mjesta koje biste voljeli da posjetim i postavljajte mi pitanja o hrani i New Yorku.

Vidimo se online! Stay hungry stay foolish!