square one restoran zagreb
Hrana i grad

SquareOne – Experience Bar & Restaurant

Sljedeći put kada se kod džamije spajate na zeleni van, pogledajte desno prema terasi lokala na adresi Trg žrtava fašizma 1.

Zatim se zapitajte želite li stvarno nastaviti dalje u prometnu gužvu ili vam je bolja opcija parkirati se i pojesti nešto ukusno.

Na iznad navedenoj adresi nalazi se SquareOne Experience Bar & Restaurant koji od nedavno ima novo vodstvo. Upravljačku palicu preuzeli su Nikolina Antić i Ivan Teura.

Njihova vizija restorana, koji se smjestio u samom srcu metropole, obećava novo i uzbudljivo poglavlje u gastronomskoj ponudi grada.

Ulaskom u SquareOne, dočekala me atmosfera koja odiše modernim, ali toplo uređenim prostorom.

Bilo je očito da je posebna pažnja posvećena ne samo estetici, već i udobnosti gostiju. Prozračan i svijetao interijer, uz dodir zelenila, stvara osjećaj dobrodošlice koji vas poziva da zastanete i uživate u trenutku.

Jelovnik, inspiriran kvalitetnim i sezonskim sastojcima, odraz je kreativnosti i strasti prema kuhanju.

Odabir jela koje ćemo degustirati prepustio sam Nikolini. Evo što smo kušali.

Kozice u panko mrvicama u tacosu s guacamole umakom; Beef tartar; Sporo kuhano juneće rebro u umaku od crnog vina; Miso losos s jasmin rižom i wok povrćem; Domaće njoke od batata s kremom od gorgonzole; I za kraj pita od jabuke.

Sva jela bila su lijepo servirana (baš kako to moja Instagram generacija voli), a izgled je u stopu pratio i okus jela. Znam kako je okus jela stvar ukusa pojedinca, ali ja stvarno nisam našao niti jednu zamjerku niti jednom jelu kojeg sam probao.

Cijene gableca (koji su u ponudi svaki radni dan) su od 7-10 €, dok su cijene ostalih jela s jelovnika u rangu od 13-20 €.

Za vikend je tu i posebna ponuda neograničenog broja Mimoza (pjenušca + sok od naranče) za 7 € uz neko od naručenih jela. Neću vas lagat, ali to je iznimno povoljna i isplativa ponuda. A da ne pričam u prazno potvrđuje i činjenica da sam već rezervirao svoje mjesto za naredna dva vikenda kod njih :).

Ono što SquareOne čini posebnim mjestom nije samo hrana ili ambijent, već i osoblje. Srdačnost i profesionalnost s kojom su me dočekali, učinili su moje iskustvo još osobnijim i ljepšim. Osjećao sam se više kao gost na obiteljskoj večeri, nego kao anonimni posjetitelj.

SquareOne nije samo restoran; to je mjesto gdje se okusi, mirisi i osjećaji spajaju u jedinstveno iskustvo, odražavajući duh i vibraciju metropole. Nikolina i Ivana uspjele su stvoriti oazu u kojoj se svaki trenutak čini posebnim, a hrana priča svoju priču.

Ako tražite mjesto gdje ćete na trenutak pobjeći od gradske vreve i prepustiti se uživanju u izvrsnoj hrani i ugodnoj atmosferi, SquareOne je destinacija koju ne smijete propustiti.